Search
  • alison3878

Remény a Koronavíruson túl!

Ma az egész világon a hírek a Koronavírus járványról szólnak. Úgy tűnik, hogy ez a fertőzés nagyon könnyen terjed és a hatóságok intézkedései nem tudták megakadályozni, hogy a virus számos országba eljusson, annak ellenére, hogy némely intézkedés nagyon határozott volt. A tudósok nagy erőkkel dolgoznak, hogy létrehozzák a szükséges vakcinát, a kórházak túlterheltek a sok beteg ellátásában, a kormányzatok pedig különböző protokollokat dolgoznak ki a járvány megfékezésére. Nem mindenki esett pánikba – bár némely bevásárlóközpontban néha úgy tűnik – kétségtelen, hogy az aggodalom mindenkiben jelen van.

Kevesen tudják, hogy Isten törvényei, melyet Mózes által adott, rendelkezett a fertőző betegségekkel szembeni védekezésről mintegy 3500 évvel ezelőtt. Ez magában foglalta például a tiszta és tisztátalan állatok elválasztását, ahogyan erről a Mózes harmadik könyve tizenegyedik fejezetében olvashatunk. Ma már ismert tény, hogy az Ebola vírushoz hasonlóan a Koronavírus is olyan helyekről indult el, ahol például denevéreket ettek, vagy velük foglalkoztak az emberek.

A betegségek terjedéséhez a rossz higiénia is hozzájárul. A Bibliában azonban számos helyen hangsúlyozzák a tisztálkodás, és az alapos kézmosás fontosságát, valamint a fertőző betegségekben szenvedőkkel szembeni karantén intézkedéseket. (3Mózes 11:24-28) Úgy tűnik a jelenlegi járvány elkerülhető lett volna, ha ezeket az ősi törvényeket mindenhol betartják az emberek. Ennek bizonyítéka, hogy az egészségügyi hatóságok épp ezeket az intézkedéseket teszik, például sűrgetik az embereket, hogy mossanak kezet, mert ez a járvány visszaszorításának a kulcsa.

(Meg kell jegyeznünk, hogy a Biblia spirituális (lelki) értelemben is beszél arról, hogy bűneink miatt mindannyian tisztátalanok vagyunk, ezért meg kell tisztulnunk a bűntől. Lásd: Zsoltárok 51: 7; János 13: 8; Efézus 5: 25, 26.)

Amikor Jézus a tanítványainak azokról az eseményekről beszélt, melyek az ő visszatérésekor történnek meg, egyebek között járványos betegségekről, és egy olyan nehéz és válságos időszakról, mely még soha azelőtt nem volt. (Dániel 12: 1)

“mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek… (Lukács 21:11)

Most gondolnunk kell arra, hogy azoknak, akiket megfertőzött a virus, vagy rettegnek attól, hogy megbetegszenek, szükségük van az együttérzésünkre és segítségünkre. Különösen akkor, ha szeretteink vannak ebben a helyzetben.

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az Úr Jézus üzenete szerint a hívőknek nem kell úgy aggódniuk, mint másoknak. Természetesen nem vagyunk immunisak a vírusra, de bízunk abban, hogy Isten véget vet a betegségeknek, amikor Krisztus visszatér, hogy megalapítsa Isten országát a földön. Ha tehát megkeresztelkedtünk Krisztusban, és ilyen módon visszatérve tiszta állapotban talál bennünket, új életet ad nekünk, egy olyan életet, melyben nincs betegség, sem semmilyen más szenvedés.

Látogassa meg webhelyeinket további információkért a Christadelphiai misszióval kapcsolatban. Napi Bibliaolvasó-terveket és letölthető szórólapokat találhat azon hitnézeteinkről, melyek a Biblián alapulnak.

Elérhetőségünk: www.cbmhu.org


11 views0 comments

Recent Posts

See All